Прокурорката Детелина Йотова, която наблюдава делото "Ахмед Емин", разполагала с порше и мерцедеси. Това разкриха пред "168 часа" нейни съседи, адвокати, а също и колеги от прокуратурата.
"Миналата година я виждахме ту в "Порше боксер", ту в "Мерцедес"-и, обясняват очевидците.
Те признават, че този стандарт много ги учудил, защото за такова благосъстояние само една прокурорска заплата не стига. Детелина Йотова обяснявала, че хубавите коли, които ползва, са на нейния бивш съпруг Любомир Ников, уволнен като шеф на столичната фирма "Озеленяване".
Фирми на бившия съпруг Любомир Ников са закупили двата мерцедеса и поршето на лизинг на 31 декември 2005 г. Поршето се води на "Нови български мелници", а двата мерцедеса на "Екопродъктс". Според бивши подчинени на Ников в документите за лизинга получен от банка, мерцедесите са вписани като товарни. Колите се регистрират по този начин, за да се изтегли ДДС. Данъкът, който трябва да се възстанови за всеки такъв мерцедес, е около 5000 евро.
Луксозни са и имотите, които ползват Йотова и Любомир Ников. Прокурорката живее с дъщеря си в апартамент в "Лозенец". Понякога отсяда и в къщата на бившия си съпруг Любомир Ников в Елин Пелин. Палатът в Елин Пелин е украсен с кула. Впечатлява не толкова сградата зад високия дувар, колкото многобройните видеокамери. Те са в такова изобилие сякаш зад зидовете се намира не частен имот, а секретен военен обект.
Детелина Йотова отказа всякакъв коментар. На въпрос има ли опасност покрай скандалното дело и оперативната информация да бъде манипулирана по делото "Ахмед Емин", тя отвърна "Не мисля". /БЛИЦ