Лятото наистина се очертава горещо. В буквален и в преносен смисъл. В Триъгълника на властта ври и кипи. Но няма нищо черно на бяло. Няма правителство. Още по-лошо е, че на хоризонта не се задава такова. Напротив. Задават се поредните избори.

Поне по всичко личи, че това е най-вероятният сценарий.

Президентът Румен Радев връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС. Те реагираха светкавично и без да тупат топката върнаха пълна папка. Уви. Депутатите в Народното събрание казаха „Не“ на кабинета „Желязков“.

Сега на ход е отново държавният глава. Но той още не е обявил кога ще връчи втория мандат на ДПС, но и с него правителство няма да има.

Не е ясно в чии ръце ще отиде третият такъв, но и там положението не е розово.

Целият този омагьосан кръг ни послужи за муза, за да ви попитаме в нашата анкета – „Политическата криза продължава, но как ще бъде решена?“

В нея, за разлика от изборите на 9 юни, имаме мнозинство сред отговорите.

52% са категорични, че е време е за масови протести и трябва да бъде потърсена сметка за безумията на депутатите.

Също голяма част от гласувалите смятат, че времето на парламентарната демокрация е изтекло и трябва промяна, но не като онази на Кирил и Асен. Народът иска президентска република.

13,47% не виждат оправия – избори до дупка.

Близо 8% са натиснали - „Отдавна се отказах да гласувам и да се интересувам от политика“.

2,91% врярват, че измъкване от политическата криза е възможно с правителство с втория или третия мандат. Блажени са вярващите.

Вече може да гласувате в новата ни анкета ТУК. В нея ви питаме: Какво мислите за разцеплението в партия "Величие"?