В истински екшън се превърна нощният полет, с който Христо Иванов се прибра късно снощи от Виена в София, предават репортерите на БЛИЦ.

Както медията ни съобщи първа председателят на ДБ бе засечен в австрийската столица където по същото време бе и Кирил Петков.

На връщане към родината Иванов бе предпочел задната част на самолета, в който се настани заедно с русокоса дама на средна възраст. Партиецът бе избрал спортно-елегантния стил, а на гърба му висеше раница, която може би е имала функциите на портфейл.

И Христо Иванов засечен във Виена насред политическата криза СНИМКИ

Наедрелият политик обаче преживя тежки минути непосредствено след приземяването на еърбъса на софийската аерогара. Според информация на БЛИЦ вратата на летателната машина се е повредила и не е могла да бъде отворена близо 30 минути.

Това изнерви максимално Христо Иванов, той стисна зъби и се оглеждаше притеснено във всички посоки. След намесата на механиците на летището вратата най-накрая беше отворена и охраненото тяло на Иванов тържествено премина по ръкава, за да хлътне в пътническия салон.

Той обаче не бе посрещнат с фанфари, както вероятно си е представял, а няколко изморени пасажери го изгледаха с досада, след което продължиха да чакат свои близки и роднини.

Така приключи одисеята на Иванов, който сега се потопи в политическата реалност. Тепърва предстои да видим дали България ще има редовен кабинет, но шансовете за това се увеличават.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук