Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев не се е зарадвал на намалената си присъда. Той е в депресия, няма чувства и емоции в момента. Много е смутен и притеснен. Това коментира пред БЛИЦ адвокатката на бившия управник Ташкена Колчева.
Тя каза още, че днес в затвора в Пазадржик, след като му е съобщила лично новината, че присъдата за изнасилване на ученичка е намалена от 6 на 4 години, двамата заедно са решили, че ще обжалват пред Върховен касационен съд. Искат пълно оневиняване. 

БЛИЦ припомня, че на 17 януари идната година ще станат две години, от както Евстатиев е в затвора с мярка „задържане под стража“. По закон излежаното се приспада към присъдата му. Веднага след тази дата Евстатиев ще има право да кандидатства за условно предсрочно освобождаване, тъй като е излежал вече половината от наказанието си.

Иван Евстатиев беше осъден за това, че е упоил и изнасилил ученичката Ирена Белухова. 16-годишното тогава момиче е било девствено, според твърденията на нейната защита. Имаше редица спорове в съдебна зала по този въпрос, констатациите на трима съдебни медици се разминаваха.

През цялото време Евстатиев твърдеше, че секс е имало, но той е бил доброволен и пожелан от момичето, което не е било непорочно. Днес адвокат Колчева заяви през БЛИЦ, че продължава да твърди, че бившият кмет е невинен.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ