Социалните мрежи прегряха след стрелбата в Ботевград и убийството на избягалия затворник Владимир Пелов. Припомняме, че при престрелката бе тежко ранен и Марио Панчев. Според разследващите конфликтът е възникнал заради неуредени финансови отношения. Потребителите в мрежата обаче смятат, че истината е друга. 

Извънредно! Прокуратурата разкри основната версия за убийството на Пелов в Ботевград и защо не е бил разпознат веднага


"Капиша и неговите другари ченге-мутри са го наели този дебелак да ликвидира Пелов, да не вземе да го заловят жив. Че даде заявка на президента да пее ченгета. А този отрепник просто не е можал да си свърши работата както трябва. И аз се съмнявам, че с неговата свинска визия може да е доста бърз, при това Пелов ако е имал намерение да го убива, щеше да го напълни с олово...", пише в един коментар в мрежата. 

Бандитска версия за стрелбата в Ботевград! Пелов искал да убие Марио заради съмнения, че...

"Както ви казах - който го изкара той ще го убие. Нали имате заведен сигнала ми при вас. Дебелото момченце Марио, всъщност е бил нает да ликвидира Пелов, като се възползва от близките си отношения с него, но явно е пишман убиец. Човек дори прострелян в сърцето е в ясно съзнание за около 15 секунди. Изкарахте това въздебело момче gunslinger. Той просто е прострелял Пелов, като е очаквал че ще го изненада и убие като по филмите, стреляш и забравяш. Само дето реалността е друга. Държите в Пирогов наемен убиец. Постарайте се да стигнат до поръчителя, тъпи ченгеджари, най-малкото, за да разберете как изкарва затворници от затвора и ги снабдява с оръжие. Този Ботевградски селяндур "бизнесмен" ви направи на клоуни", пише в друг коментар в мрежата. 

Според друг е "това е чиста лъжа, че го убил някои си Марио просто е убит от някои поставени хора така им по удобно".

Припомняме, че Владимир Пелов избяга от затвора заедно с друг бандит - Радослав Колев на 3 април. Измъкването им е буквално като на кино. Двамата се снабдяват с оръжие, след което успяват да стигнат до мястото за получаване на колети и да избягат.  На 17 май става ясно, че Владимир Пелов е написал  писмо до президента, омбудсмана и няколко национални медии. В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. Разследващите, обаче, са убедени във вината му.