Полицията продължава издирването на заподозрения за убийството на шестима души в Нови Искър Росен Желев Ангелов. Вчера беше открита къща във вилната зона на село Луково, в която вероятно той се е крил. Кметът на селото Румен Колев, който присъствал на огледа, сподели пред журналисти, че когато полицията влязла в къщата, там е било топло, а компютърът е работел. По-късно от МВР дадоха подробности за жестокото престъпление. 

ДНК анализ на намерена следа в къщата на ужасите е издала извършителя на шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, съобщиха преди ден шефът на следствието Борислав Сарафов, главният секретар на МВР Младен Маринов, шефът на СДВР Иво Иванов и градският прокурор Емилия Русинова. Извършени са 16 огледа и претърсване на жилища и местности, назначени са 91 експертизи, от които 18 са ДНК анализи, 36 - биологични, 31 - комплексни - физикохимични, балистични, дактилоскопични, 6 съдебно-медицински. Разпитани са 21 свидетели. Извършени са над 100 разузнавателни беседи, справки.

По време на брифинга стана ясно още, че Ангелов е без документи за самоличност, без адресна регистрация и не ползва транспортни средства. Допълнителна трудност при издирването на Ангелов идвала от това, че мъжът е без работа и без собственост. 56-годишният мъж има 3 присъди за лишаване от свобода. 


Въпреки разкритията на полицията по темата, част от потребителите в социалните мрежи не вярват той да е виновен. Други пък са убедени, че именно той е килърът и дават предложения как по-бързо да бъде заловен, като дори се завъртя предложение да бъде обявена награда и да се използват сателити на НАСА.

Eто част от коментарите под публикации в БЛИЦ по горещата тема:

дедо
Да се обяви награда от 100 000лв за главата му и да се пуснат и ловните дружинки и до сега щеше да бъде хванат.Някой не е заинтересован да бъде хванат.

Хемус
Той тоя Росен май е направил едно Ком-Емине през Януари!

Коко
А дали не се крие в къщата на ужасите? Има вероятност .

Найденов
След толкова писания и версии, коя от коя по- абсурдни, смешни и неверни, никой не даде тълкувания на много елементарни, но важни детайли. Защо навръх Нова Година, софрата в семейството не е била наредена вече. Всеки знае, че това става най-късно към 20.00 ч. Някъде четох, че Неделчо вика по телефона си сина Георги. В днешно време, при тези свръх напреднали нови технологии, всеки разговор може да се улови и проследи, ако ще да е от Аляска до най- забутаното селце в Танзания. Разпитани ли са приятели и колеги на Неделчо, сина му Георги, Кети, за евентуални техни "подозрителни" изказвания? Съседите нищо съмнително ли не са ВИДЯЛИ- непознати силуети, коли, движения в къщата? Не говорим за чули, защото пукотевицата на 31.12 в 00.00 ч. е наистина заглушителна. С едно оръжие ли е извършено клането? Ако е пистолет Макаров, който е най- използвания в БГ, той съдържа 8 патрона. Каза се, че във всяка жертва са изстреляни по 3-4 патрона. Значи трябва да е имал поне 3 пълнителя. Това прави поне 24 гилзи. Всичките ли гилзи е събрал? Нима ги е търсил из цялата къща????? Възможно ли е един 56 - годишен предпенсионен самотник да влачи телата на 100- килограмови мъже, за да прави "размествания"? В заключение аз не мисля, че набедения клошар- самотник е убиецът!!!!!

Вера
С 99% сигурност мога да кажа, че този човек ни пробута в офиса фалшиви 500 евро. Имаше същото лице и пълно съвпадение на особените белези отдясно. Може той да е пласирал фалшива валута с цел /и не само/ да се ликвидира дългове на жената включително и с продажбата на имуществото /вероятно колата/ купени с този кредит.Измамникът беше висок около 1.85 см с тегло около 85-90 кг на възраст около 55 г. Имаше същия запомнящ се дефект в дясната част на лицето считано от негово дясно. Не знам дали търсеният мъж има същото телосложение, защото никой не дава информация.
KolomboЩеше да е добре да се знае от къде взеха старо негово ДНК за да го сравнят ? Може би от времето когато е лежал последно в затвора.?!

dfghsd
Аз понеже съм тъп та да питам : Те като са били влюбени как са се разбирали кога и къде да се виждат - с гълъби ли ? Има ли данни телефона на заподозряния да е бил в района на убийствата .. или няма съвпадения от клетките около обитаваният от него имот и района на убийството.. С кого е говорила последно жената ? С кого е говорил последно стрелеца ? Другите в къщата имали ли са телефони в тях ? Кучето дали не е убито първо ? Дали не е потърсила помощ от престъпник защото не може да се оплаче на полицията ? Ако я е тормозил защо не го е издала къде се крие ? Защо човек който бяга ще тръгне пеша като времето е нещото което най-много му трябва ? Това с преобличането .. нямам думи .. сигурно и храна за из път си е сготвил ... Като се е преоблякъл дрехите които е оставил имат ли следи от жертвите или и една пералня е пуснал набързо ..

Тъмна работа
И как така до сега не е изяснено на кого е била вилата в която този е живял необезпокояван и срещу какво? Ток вода телефон всеки месец се заплащат в противен случай се изключват Тази работа не е чиста Този хем осъден а не е в затвора хем живее и някой му плаща масрафа Това може да се случи само ако върши работа на достатъчно влиятелен човек