Бащата на Георги Йорданов, сочен за убиец на баба си и дядо си в Шумен, също е бил арестуван за 24 часа.

Има съмнения, че Данчо Йорданов е помагал на сина си или че той е извършителят. Причината за това е, че 21-годишното момче, което продължава да е в ареста, има скорошна операция на китката на дясната ръка.

Били са му махани мъртви кости на ръката, все още е с превръзка. Не е  левичар. Той тухла трудно вдига, как така с такава сила е удрял и умъртвил с метална тръба дядо си и  баба си, разказаха за БЛИЦ разследващи, които имат съмнения за авторството на извършителя и не изключват версията момчето да прикрива баща си. Към момента бащата е свидетел по делото.

По този повод БЛИЦ се свърза със защитата на обвиняемия. Адвокат Стоян Донков каза: "Не вярвам в самопризнанията на клиента ми. Той е с претърпяна тежка операция и физически е невъзможно да нанесе тези удари. Затова съм поискал да му бъде направена съдебно-медицинска експертиза". 

Другият човек, който е бил арестуван, е любовникът на убитата баба. 69-годишният Стефан И. е бил задържан за 24 часа в началото, когато се е проверявала версия дали убийството не и извършено по интимни причини. После той е бил освободен. 

Както БЛИЦ съобщи, преди дни черна вест разтресе страната. Във вила край Шумен, зверски убити, бяха открити телата на Георги и Янка Атанасови.

Първа СНИМКА на студента Георги, убил хладнокръвно баба си и дядо си във вила край Шумен 

За убийството беше арестуван внукът им Георги Йорданов. Както ексклузивно БЛИЦ разкри, в основата на драмата е апетитен имот в центъра на града, който дядото се канел да препише на лелята на момчето и да ощети майка му. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ