Пламен Петков - заместник-началникът на Шесто РУ-Пловдив, който загина снощи при ужасяваща катастрофа, за която първо БЛИЦ съобщи, е имал малшанс. Той е загубил управление над волана, изхвръкнал е от колата, а автомобилът се е стоварил върху него, премазал го е и е причинил смъртта му.

Това сочи аутопсията на Съдебна медицина Пловдив. Петков е бил здрав, причината за кончината му е именно катастрофата, а не е получил инфаркт или инсулт, каквито предположения имаше първоначално.

Както първо БЛИЦ съобщи, вчера привечер на пътен възел Скобелеува майка, 59-годишният полицай е самокатастрофирал. Той е бил сам в колата, прибирал се е от работа в родното си село Крумово.

Днес е трябвало да подаде молба за пенсиониране. Работи в Шесто РУ от създаването му. Изключителен професионалист, уважаван и обичан от колегите си, работил с целия престъпен контингент на Столипиново в квартал "Изгрев", където се намира районното управление.

Първи версии за смъртоносната касапница с уважаван полицейски шеф от Пловдив СНИМКИ

Близки разказват, че бил добър и  лъчезарен човек, с изключително чувство за хумор, бил една от легендите на полицейските среди в града под тепетата. 

Огромна трагедия: И престъпници скърбят за загиналия полицейски шеф от Пловдив

Пламен Петков оставя вдовица и 24-годишен син.

Погребението на нелепо загиналия полицейски шеф е утре в Крумово. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!