Социалните мрежи врят и кипят от снимки и видеа на последиците от лятната буря, ударила страната. Фотоси на градови зърна, колкото тенис топли обикалят онлайн пространството и събират стотици лайкове и коментари.

Освен на ледените късове, масово циркулират и снимки на предвидливи шофьори, които са завили колите си с надежда да ги спасят от евентуални щети. Вероятно страхът, че може да ги сполети съдбата от преди няколко години, когато при София отново бе ударена от жестока градушка, а стотици автомобили се оказаха със счупени стъкла и огънати ламарини.

Някой от потребителите са споделили и клипчета как колите са се "спасили" в подлези и паркинги.

Според днешната прогноза на синоптиците предупреждение за гръмотевични бури и обилни валежи е обявен за 25 области в страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. В 10 области в страната важи оранжев предупредителен код. Това са областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище и Разград. Там се очакват силни гръмотевични бури, значителни валежи и градушки. Очаквани количества валежи са 35 - 65 мм за 12 часа.
 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.


Ето и най-атрактивните фотоси: