Затворникът, с прякор Жигулито, е издъхнал в неделя в болница в Пловдив, научи БЛИЦ от свои източници. Жигулито, както първо БЛИЦ съобщи, претърпя побой преди няколко седмици в стационара на зандана.

Той се спречкал с бизнесмена Атанас Червенков-Райфъла, който лежи с 13-годишна присъда за поръчителство на убийство и палеж на коли. Райфъла посегнал и нокаутирал опонента си. Побоят не е бил жесток, огромният бизнесмен нанесъл само един удар на Жигулито, който паднал на земята. Предполага се, че Жигулито, който лежал за измама, е издъхнал от белодробната емболия, от която страдал.

Междувременно заради този случай и заради съмнения, че е поръчал и зад решетките палежа на колата на шефа на затвора Божил Иванов, Райфъла бе преместен от Пловдивския в Софийския затвор. Именитият пандизчия няма да бъде връщан отново в града под тепетата, защото постоянно създавал проблеми и сред управата на зандана, и сред съкилийниците си. Той ще бъде докарван в Пловдив само за делата, които продължават. Освен че делото за поръчителство за убийство и палеж на коли ще стартира отново заради процесуални пропуски, ще има и нови обвинения за други престъпления. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!