Няма как да коментирам така нар. "Апартаментгейт", тъй като няма как аз да извършвам такива проверки. Не знам детайлите по тези случаи. Нека да изчакаме да завършат проверките. Нито средствата, нито апартаментите на колегите мога да коментирам. Това каза ръководителят на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев в ефира на bTV.

Това кога човек може да ползва платения си годишен отпуск, си е негова работа, коментира той на въпрос дали е редно докато текат проверките срещу определени политици и съдии, а те да са в отпуск. „Ако се явят и когато се явят съдебният състав ще разгледа професионално тези дела“, увери той.

Той призна, че има знакови дела, които са върнати със спорни мотиви. „Взели сме мерки за отстраняване на причините за това. От 20 само 8 са отменени. Те са върнати за ново разглеждане. Понякога ВКС ги връща, защото има твърде завишени изисквания“, отчете Ушев.

И даде пример с оправдателни присъди в Специализирания наказателен съд за групата "Палките" и "Килърите".

„Делата за корупция са ни подсъдни едва от година и половина. Вярвам, че по темата с корупцията ще дойде време, когато няма да си говорим с негативни нюанси, а ще има осъдени. Това време ще бъде скоро“, каза още ръководителят на Апелативния специализиран наказателен съд.