90 % от българските граждани биха се подписали под това, което каза президента след Консултативния съвет. Ние то БСП отидохме с ясни предложения за това как да се започне решаване на проблемите в държавата”. Така зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков коментира думите на Румен Радев, който призова българите за нетърпимост към корупцията и бездействието на властта, предаде Нова тв. 

По думите му България се намира в тежка политическа и институционална  криза.

"Тома Биков ще каже едно, аз ще кажа друго. С него може да се джавкаме. Тази стратегия - да се предизвиква скандал, за да се забравя предходния, не е нормална. Върти се един порочен кръг. Въпросът трябва да е сложен на обратно. Какво предлага неговата партия?", обяви Зарков.

"Колкото по-абсурдно е едно обвинение, толкова повече внимание му се обръща. Трябва да има качествени институции, които да правят нужните проверки", каза Зарков по повод "Апартаментгейт". 

"Хвърлянето на оставка не е решение! Докога?! До следващия скандал и гейт ли?", запита той и добави "Нинова вчера нарисува три писти за дебат, но до такъв не се стигна".