Прокуратурата повдигна ново обвинение на ЛиЛана за подаване на декларации по европроекти с неверни данни. Към него е привлечена и Ася Йочева - представител на фирма "Телерайз" и дългогодишна приятелка на бившата певица. Това стана ясно по време на съдебното заседание днес, съобщава "Канал 3".
 

Така обвиненията на ЛиЛана стават общо 3 - останалите са за участие в организирана престъпна група за източване на евросредства и заплаха спрямо държавни служители.
 
Бивши и настоящи служители на двамата обвинени - Лиляна Деянова и Мартин Димитров, както и те самите най-напред били питани дали познават Васил Божков, Георги Попов и Борис Бекяров при разпитите им, стана ясно още днес.

Пред журналисти бизнесдамата заяви, че не знае какво значение има познанството ѝ с олигарха-беглец Божков за престъпленията, в които е обвинена. 
 
Тя коментира още, че преди двамата със съдружника ѝ Мартин Димитров да влязат в ареста, няколко бензиностанции са отказали да работят с тяхното дружество. "Казаха ни, че са получили писмо от "Интелигентни трафиксистеми", че нашата система не била достатъчно добра" Според нея това е единствената причина да не се реализира проекта им за електронни винетки.
 
След 16.00 ч. днес ще стане ясно дали Лиляна Деянова ще бъде пусната под домашен арест, ще бъде върната в арест или ще бъде оставена без никаква мярка за неотклонение.
 
Брат ѝ Александър Деянов - Скилър, който също е обвинен за злоупотреба с евросредства, все още не е платил паричната си гаранция, но е на свобода. Той присъстваше на първата част от съдебното заседание на сестра си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ