Сексскандал назрява в пловдивския затвор, където е назначена проверка заради нерегламентирани полови сношения на лишен от свобода, съобщава "Експрес". Съденият за изнасилвания Пеньо Мангъров с прякор Сашо Чешкия е правел секс със съпругата си по време на адвокатско свиждане.
Съпругата му - бившата прокурорка Соня Алексиева, в момента е бременна. Срещите й с Пеньо Мангъров били на няколко пъти, като вместо адвокатско свиждане двамата се отдавали на интимни ласки. Скандалът назрял, когато местен пандизчия, запознат с интимните срещи, разказал на ръководството.
Сашо Чешкия е използвал една от стаите, пригодени за срещи с адвокати. Пред нея дежурил надзирател, който е получил подкуп за услугата, твърди изданието.
Пеньо Мангъров в момента излежава присъда в Софийския затвор. Той е бил в Пловдив през октомври като подсъдим по дело за две поръчкови убийства в Чехия. Именно тогава са ставали срещите му с Алексиева, която вече е напуснала адвокатското поприще и се изявява като съдия в Елин Пелин.
Заради случая е на път да бъде изгонен началникът на пловдивския затвор Божил Иванов.  Разкритията съвпадат с назначената проверка за реда в затворите, свижданията и отпуските. /БЛИЦ