Куп богаташи са си построили луксозни къщи в неособено известното пернишко село Рударци, съобщава "168 часа".
Политици и бизнесмени , звезди и тв. водещи се карат помежду си , докато почиват в баровските си имоти. Бившата водеща на "По света и у нас" Милена Милотинова и колежката и от Би Ти Ви Ани Салич например не могат да се понасят заради махленски скандал, разказват местните.
Драмата настава след като Салич започва ремонт на къщата си. Налага се тежки камиони да минават по малката уличка, за да докарват строителни материали.
Асфалтът е разбит и по трасето се появяват огромни ями. Милотинова вдига жесток скандал на комшийката си. Двете дами отричат да са в конфликт помежду си.
Освен телевизионните звезди в селото среща си дават политици от близкото минало и крупни бизнесмени. Всички те имат имоти за по няколкостотин хиляди евро. Първенство държат къщите на Спас Русев и бащата на "Мис България" и общински съветник от БСП Иван Петров. Имотите са им за над милион лева, твърдят брокери.
Къщи в селото имат и двама бивши министри от кабинета на Иван Костов. Социалният шеф Иван Нейков и колегата му в Министерство на отбраната Георги Ананиев са на стотина метра един от друг.
Най-популярен в селото е прочутият сив кардинал на Симеон Сакскобургготски Спас Русев. За него се носят легенди. Говори се как е тръгнал със скъсани обувки от Перник, за да стигне до Лондонското сити. В Рударци къщата на Русев се отличава с лукс, разчупена архитектура. Говори се, че Спас Русев платил за асфалтирането на цялата улица, която преди това била в трагично състояние.
Манол Велев, който също има имот в Рударци, давал пари за различни общински инициативи, казва кметът на селото Симеон Павлов. Той бил запален фен на местния футболен отбор "Минерал".
"За разлика от Велев, енергийният магнат Христо Ковачки не си падал по благотворителни дейности за селото", разказват рударчани. От Рударци е съпругата му Десислава. Красива бяла къща в края на селото е родният дом на пернишката певица. Преди да пламне любовта между певицата и бизнесмена , жена му беше сред звездите на родния фолкнебосклон.
Отскоро Рударци се гордее с нова ВИП персона. Иван Петров, бащата на новата "Мис България" Антоанета, е построил огромна къща на входа на селото. Спорно е дали имението се намира в границите на Рударци или на съседното Драгичево.
Около 1 млрд. е състоянието на българските магнати, свързани по някакъв начин с Рударци.
Бизнесменът Людмил Стойков, нашумял покрай аферата за източване на средства от САПАРД, е мултимилионер. "Стойков има бизнес начинания в Рударци", казва кметът на селото Симеон Павлов.
Авоарите на Манол Велев, един от благодетелите на местния футболен тим, също се оценяват на поне седемцифрена сума.
Тук къща има и Любен Гоцев, за когото никой не знае с какви средства разполага, но те едва ли са малко. /БЛИЦ