Семейната драма в бургаския жк „Меден рудник“ от събота, за която съобщи Пресцентърът на ОДМВР-Бургас, се оказа многосерийна и ако в нея не бяха пострадали двама полицаи, опитващи да изтръгнат майката и малкото дете от хватката на пияния съпруг и свекъра, едва ли някой щеше да узнае за страшния ад зад вратите на една скромна гарсониера. 3-годишният син на Цветан П. и приятелката му Кремена, с която живеел на семейни начала, ставал редовен свидетел на постоянните им разправии, когато се прибирал подпийнал.
31-годишният мъж пребивал жена си системно от ревност, която се отключвала след употребата на алкохол, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на съседи на младото семейство.

Те живеели повече от скромно в гарсониера в бл. 43 от близо една година. Апартаментът бил купен от родителите на Цветан. Той самият се занимавал със строителство, но какво точно вършел било загадка. Хората го виждали да се прибира в изцапани от строителни материали дрехи, от което си правели извода, че работата му е свързала с нелек физически труд.  В трезво състояние бил възпитан и поздравявал. Кремена  работела в павилион за скара на ул."Крайезерна" - също тежък и неприятен  труд.


Това е гарсониерата на младото семейство, зад чиято врата се чували често виковете й за помощ


На 9 декември пообед Цветан се прибрал пиян. Забележете: шофирал колата си от центъра на града до отдалечения комплекс след огромно количество изпит алкохол. Влязъл бесен и направо връхлетя на Кремена с юмруци и обиди, момченцето Атанас гледало и плачело безпомощно. На виковете й откликнали съседите, опитвали да го усмирят, обадили се и на баща му. За кратко пияният седнал и се поукротил, но когато хората си тръгнали, отново се развилнял. Жената сигнализирала тел. 112 и тогава пристигнали полицаите, на които Цветан скочил също да бие и рита.


Работното място на 31-годишната жертва на домашно насилие, където я открихме и днес - сама и без вариант да излезе от тежкото положение

„Разбрахме, че не й давал да работи, да се гримира, създавал проблеми дори когато искала да излезе в кварталното кафене с приятелки. Редовно се напива, виждаме го, въпреки това обаче е любезен с нас, но какво се случва зад вратата им – само те си знаят. Чуват се крясъци, плач на детето, което е ужасно, късат ни се сърцата! Пребива жена си пред собствения си син! Веднъж  видях Кремена с насинено око и одуто от удари и плач лице, горкичката. За да се прикрие, извърна главата си и даже не поздрави, все едно тя е виновна“, разказа съсед от блок 43.


Бургазлийката системно била пребивана, споделила пред близки, че приключва връзката си с Цветан

„Майка съм, искам да се отърся от всичко това, но къде да ида, аз и днес отново ще се прибера в гарсониерата, а трябва да направя опит да започна начисто без този човек“, каза 31-годишната жена с обляно от сълзи лице.