Мъж и жена са се хранили с малки кученца. Ужасното разкритие направили журналисти от "Нова телевизия", които посетиха смолянското село Мугла, където се е случвала драмата. Светлин Величков и Николина Хаджиева са отнесли за деянието си глоби от по 500 лева.
Веднага след излъчването на материала шефът на Регионалната ветеринарномедицинска служба д-р Сава Бузуков е назначил проверка. В областта имало поверие, че манджите с кучешко месо лекували болести, затова семейството започнало да издирва малки кученца, които веднага били заколвани и сготвяни.
Когато дошли проверяващите, те не открили кучешко месо, но стопаните признали за случката, като разкрили готварските рецепти. Кметицата на селото Сийка Радева пък заявила, че мъжът е бил пиян, като е разказвал за кучешките лакомства пред камерата, така защитила съпруга си и неговата половинка, която всъщност готвела манджите. Според закона ни убийството на кучета и консумирането им като храна е престъпление, заради което лакомниците отнесли по 500 лева глоба.
Преди две години в друг подобен кучешки скандал, кметът на Царево Петко Арнаудов забрани провеждането на традиционния езически обичай тричене на кучета. По време на празника мъжете в село Бродилово завързваха кучетата с въжета, след което с колове ги премятаха през водата над река, докато клетите животни паднат или успеят да избягат. Според традициите така приятелят на човека се предпазва от бяс. За мъчението на животните у нас тогава бяха пуснати и материали по чуждите телевизии. /БЛИЦ