Не съм си и мислил, че ще стана популярен сред българите. Но влезнах при българите и си казах, че ще правя майтапи и бъзици. Българите правят проблемите, защото в лайфовете ми пишат, че Македония е българска. Така северномакедонския тиктокът Ритко Мемедов коментира скандалното поведение на македонските фенове по време на скорошния футболен мач между двете страни. 

"Аз обаче не им обръщам внимание, защото имам публика и от Македония, и от България. Всеки път им казвам: Абе човеци, стига политика, ние сме един народ.

Да оставим политиката на тия, дето я правят, защото тия дето са начело на държавите, те правят проблемите. Народът не прави проблем. И медиите до някъде са криви, защото вкарват някакви неща, дето не са се случили. Пишат някакви глупости и народът избухва. 

Македонците обаче не скачат първи, защото Македония - Гърция викаше, че Македония е гръцка, България вика, че Македония е българска, Албания вика, че е албанска. Аз вече не знам каква е Македония", казва влогърът. 

"Гърция казва, че не признава Македония, а има летище, което се казва Македония. За българите какво искам да кажа. Ние сме един народ и не трябва много да се водим по политиката , трябва да си живеем, защото, виж, българите казват, че Македония е българска и езика, който го говорим в Македония, е същия като българския.

Той обаче не е същия, защото ако един българин вземе и напише компири, както е при нас, а не картофи, и мачка, вместо коте, нито един български учител няма да го разбере. Ако някой го направи това и успее да ми докаже, че учителя го е разбрал, аз ще призная, че българския и македонския са един и същ език", категоричен е Мемедов. 

По-късно в разговора с новоизлюпената водеща на БНТ Флора, която само кимаше на неговите твърдения, Ритко отново подчертава, че езиците ни са различни, защото ако тръгнел да говори на македонски българите въобще нямали да го разберат. 

Според мен не трябва да се занимаваме много с политика, аз обичам българите, не трябва да се караме, отбелязва още северномакедонският влогър. 

"Това на мача се случи, защото българския народ иска да ни българизира. Македонците не одобряват това. Българите скочиха първи. Ако скролнеш клипчетата ще видиш как ни наричат боклуци, че Македония е българска. Това са малки деца, но малките деца правят проблеми на големите. Това с химна не беше добре, българите за това са прави", коментира той. 

По думите му френското предложение има за цел да българизира северномакедонците. Мен ме боли, че ни промениха името, защо да се българизираме? - пита той.

По думите му на северномакедонците им е останало само да правят някакви провокации. 

"При вас е по-добре, защото сте приели добре циганите. Пускате по дискотеките цигански песни, играят се кючеци. Това в Македония не може да се случи", отбелязва Ритко. 

Македония никога няма да влезе в ЕС, за да може това да стане тя трябва да стане или българска, или гръцка, смята той.