Гръм и ефектна светкавица предизвикаха истински фурор в социалните мрежи. Природните страсти са от преди дни, когато валя почти в цялата страна, както става ясно от коментарите под кадъра.
 
Мненията на хората в мрежата са кое от кое по-шеговити и дръзки, а в някои не липсва и откровено съжаление за това, че и гърма, и светкавицата са били на достатъчно разстояние от сградата на родния парламент, нищо че от кадъра се създава зрителна измама за по-голяма близост.

„Дано да го удари!” и „Да пратим на небето софтуер да си ъпдейтнат прицела?”, са само малка част от ироничните подмятания във фейсбук групата „Забелязано в София”, където падат големи майтапи.

„Ех, бедните ние, като няма кой да ни помогне и на природата се надяваме!”, се казва в друг от шеговитите коментари, като се допълва, че явно в този случай „Гръмоотводът си е свършил работата” или факта, че „В България винаги късмета се разминава”.

Разбира се, не липсват и препратки към така актуалната тема за апартаменти и къщи за гости. „Па не е могло да уцели... Да се маанат малко гадове. Да видим, ако ги светне де ша ги носат тия апартаменти и къщи”, звучи дословно признанието на фейсбук потребител.
Извън майтапа се оказва, че лошото време без малко да не причини сериозна, дори фатална, щета.

„Падна на метър от мен, няма думи да опиша какво ми се случи, разтърсващо беше във всеки смисъл”, признава друг член от групата, без да уточнява къде се е намирал в този момент.