С бронзов тен след здравословна почивка на море в Гърция се появи на извънредното заседание на Националния оперативен щаб главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев.

На любимото място за мнозина българи - Халкидики се оказа, че отдъхва и шефът на щаба гeнeрaл - мaйoр Вeнциcлaв Мутaфчийcки. Сайтът факти.бг съобщи, че генералът възcтaнoвявa cилитe cи oт нeкoлкoмeceчнaтa биткa c eпидeмиятa нa 90 км oт Coлун.

Шeфът нa ВМA oтдъхвa в хoтeл Bluе Саrpеt Luxury Suitеs, нa 90 км oт Coлун - мeжду Пeфкoхoри и Хaниoти.

Тaкa oт първa линия в биткaтa c eпидeмиятa гeнeрaлът ce oзoвa нa първa линия пoд чaдърa. Мутaфчийcки ce нacлaждaвa нa прикaзнa мoрcкa глeдкa, a плaжът e caмo нa 2 минути пeшa oт хoтeлa.

Вижте уникални снимки на мястото, къде си е почивал Мутафчийски:
 С бронзов загар в Министерския съвет се появи и шефът на РЗИ-София Данчо Пенчев, но проверка на “Труд” установиla, че той не е излизал в отпуск. Негови колеги обясниха, че тенът му най-вероятно е хванат от разходки през уикенда сред природата.

Единствено зам.-шефът на щаба проф. Тодор Кантарджиев и министър Кирил Ананиев бяха без загар.

Ананиев показа извънредната ЗАПОВЕД за задължителното носене на маски, има едно изключение

Носенето на маски на закрити обществени места от днес отново е задължително. Това бе решено на извънредна работна среща, свикана от премиера Бойко Борисов. На нея освен представителите на НОЩ бяха шефовете на Александровска Костадин Ангелов и на Майчин дом Иван Костов. Борисов за пореден път подчерта, че опасността от COVID-19 не е отминала.

Увеличението на броя на заразените с коронавирус, което се наблюдава след разпускане на мерките се дължи на неспазване на необходимата дистанция, както и на свалянето на маските, заяви пред репортери след разговора при премиера Ананиев.

Той съобщи, че всички мероприятия на закрито трябва “да бъдат организирани при пълняемост до 50 процента от капацитета на съответната зала, като задължително се носят маски, шлемове или други предпазни средства”.

Ананиев обяви извънредни мерки заради ръста на заболели от К-19 ВИДЕО

“На второ място, на закритите обществени места, в това число магазини, търговски центрове, тип мол и други да се спазват физическата дистанция от един метър и половина и задължително да се носят маски”, каза още здравният министър. Ананиев заяви още, че до края на седмицата ще се реши дали ще продължи извънредната епидемична обстановка в страната.

Партиите ГЕРБ и БСП ще бъдат глобени от столичната здравна инспекция с по 3000 лева заради това, че са допуснали събиране на много хора на закрито, без да бъде спазено нужното отстояние. Глобата на ГЕРБ е заради сбирка на актива на партията на 20 юни в Стара Загора, а на БСП заради пленума на “Позитано” 20 на 13 юни.

Янаки Стоилов е заразен с коронавирус и започна масово тестване на всички участници в заседанието.

Министър Ананиев разкри мистерията с липсата ген. Мутафчийски

Акт е съставен и на директора на националния стадион “Васил Левски” заради проведеното в събота дерби между Левски - ЦСКА София в нарушаване на задължителната дистанция сред публиката.

В Хасково под карантина е кметът на града Станислав Дечев, който се срещна с тенис-звездата ни Григор Димитров, но последният е с положителен тест за коронавирус.