Ще има достатъчно българско агнешко за Великден?
Въпросът е доколко търговците се възползват от някакви недобросъвестни практики, за да заблуждават потребителите, коментира експерт
„Всяка година успяваме да го осигурим. Въпросът е доколко търговците се възползват от някакви недобросъвестни практики, за да заблуждават потребителите“, коментира той пред БНР.
Тази година на българското месо ще се слага син печат за разпознаване от потребителите, а месото, което е внос, ще бъде с червена маркировка. Освен това на щанда, където се продава агнешкото месо, задължително ще трябва да има табела с ясно упомената страна на произход, отглеждане и клане, подчерта Караколев.
По думите му въпреки тези мерки отново ще има заблуждаващи практики при част от търговците. „В някои от веригите ще влизат много агнета с червен цвят. Това са животни, които влизат от Македония, и това са всички животни, които са върнати от гърците като брак“, посочи Симеон Караколев.
Според него няма да има промяна в цената на агнешкото месо спрямо миналогодишната.
Последвайте ни
0 Коментара: