След анализ на проблемите на ТОЛ системата, най-вероятно ще бъдат предявени претенции и към изпълнителната фирма за това, че не е спазила някои графици. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Светослав Глосов пред БНР.

„Правим анализ на проблемите - от къде са възникнали, дали има графици и ако това е така, поне засега така се очертава, ще бъдат санкционирани изпълнителните фирми. Няма фалстарт в ТОЛ системата, поскоро има някои моментни затруднения на някои от нещата за продажба на електронни винетки. Това са моментни затруднения, които са свързани с въвеждането на един абсолютно нов продукт, какъвто до момента няма. Тези проблеми се отстраняват своевременно“, каза инж. Светослав Глосов, като подчерта, че има много начини, по които човек може да си закупи винетка и ТОЛ терминалите не са единственият метод.

„Именно поради взискателността към проблемът с винетките, някои от колегите ми се простиха с местата си“, каза още той, като допълни, че претенции ще се предявят към фирмата.