"Родилката беше предвидена за планово секцио, в следствие на това, че първото раждане е завършило също със секцио. По време на анестезията става нещо, което води бързо до смърт. Не съм присъствал и не мога да отговоря какво се е случило. 10 мин след инцидента отидох и видях нещо ужасно. И майката, и бебето бяха мъртви. Назначена е проверка", сподели в сутрешния блок на bTV шефът на болницата в Благоевград Огнян Митев. 

"Възможна е да има алергична реакция, която няма как да открием предварително. Родителката е лежала преди 3 месеца в болница и е лекувана от ковид. Затова се прави аутопсия, за да се види. До седмица ще се разбере", заяви още той за случая, който потресе цяла България. 

Припомняме, че вчера 30-годишна благоевградчанка почина, след анестезия след планирано секцио. Това се случи в родилно отделение на МБАЛ Благоевград.

Младата жена, за която това е второ раждане постъпила рано сутринта вчера за раждане. Нямала проблеми с бременността. По време на упойката обаче започнала да се задушава и издъхнала. Не се е стигнало до операция и изваждане на бебето, което също е загинало.