Димитър Манолов от КТ „Подкрепа“ коментира управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти в предаването на програма "Хоризонт" "12+3". Димитър Манолов определи като правилно решението за преизчисляване на всички пенсии, отпуснати преди 2010 г. със средния доход, но заяви, че е опасно това да стане за сметка на неправомерно отпуснати инвалидни пенсии.

"Няма управленска програма. Не успях да намеря подробности в нея. Сигналите бяха разнопосочни. Един член на ГЕРБ каза, че ще увеличат само минималните пенсии, а друг – че всички. Доходите от пенсиите са сериозен проблем. Там се иска систематика, не става от днес за утре. Средствата за пенсии са значителен дял от бюджета и БВП. Умерен песимист съм по отношение на всичко, което се случва.

Много разхвърляно и разнопосочно се говори. Нещата се фокусират върху една-­две точки. Рискът е да го "отнесат" точно тези, които имат правомерно отпуснати пенсии. Стигането до неправомерно отпуснатите пенсии е трудно до невъзможност. Най­-много ме е страх от това, че за да отчетат някакъв резултат, ще премахнат инвалидни пенсии и ще посегнат на точно онези, които имат право на тях", обясни Манолов.