Изправяме се пред вас, за да ви информираме, че преговорният процес за изготвяне на обща програма вече е завършен. Това заяви Валери Симеонов от Обединените патриоти на брифинг след поредната порция преговори между двете партии.
Програмата е разписана в символичните 21 страници, което потвърждава готовността ни да управляваме страната до 2021 година. Кипя сериозен труд по изготвянето й. В нея са заложени основните приоритети, които смятаме, че трябва да бъдат реализирани, каза Симеонов. И допълни че програмата може да носи името 17/21.
 

"Вариантите с участието на БСП, ДПС или ВОЛЯ са неприемливи. Положихме усилия добросъвестно и отговорно изработихме този документ, който ще бъде основата на управлението ни. Благодаря на колегите, които работеха денонощно. Всяка страна направи необходимите отстъпки", каза той.
 

"В програмата са заложени основните приоритети, които трябва да бъдат ревизирани. Обединени сме твърдо около тази програма, която поемаме ангажимента да реализираме в рамките на това управление“, коментира още Симеонов. По думите му в резултат от изборите в края на март, не е имало много възможни комбинации за съставяне на бъдещо правителство и съгласно решенията на българския народ, са длъжни в името на интересите на България да постигнат обща програма и да реализират общо управление, тъй като други варианти няма. 
 
 

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ИЗЯВЛЕНИЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ