Договорът е публичен – собствеността се прехвърля с плащането. ЦИК признава, че не е платила. Очевидно е, че собствеността е наша. Надяваме се този спор да не се решава в съда. Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" в ефира на bTV управителят на "Сиела Норма" Веселин Тодоров относно собствеността върху машините за гласуване.

Тодоров уточни, че именно затова от фирмата искат наем за устройствата.

Отговорността и рискът са за нас. Ако някоя машина се счупи, ние отговаряме, обясни той.

Според него софтуерът също е прехвърлен на ЦИК и "Сиела Норма" има протоколи за това. Той подозира, че причината Избирателната комисия да не приема официално машините е, че Избирателната комисия не си плаща наема за склада. Отделна от това Тодоров обяви, че от ЦИК продължават да им дължат и около 4,5 млн. лева.

Шефът на "Сиела Норма": Цената за 2000 нови машини за вот 2 в 1 ще е 12 млн. лева

Тодоров разясни още, че има устна уговорка на изборите 2 в 1 избирателят да гласува с една карта. Предвидено е на екрана първо да се появи опция в кои избори ще участва.

Ако избирателят се откаже от президентския или парламентарния вот, после няма да може да промени избора си, предупреди Тодоров и апелира да бъде направена добра разяснителна кампания.