Всички улици с масов градски транспорт и обществена значимост са почистени, съобщиха от Столична община. Екипите, ангажирани с почистване на София, продължават работата в кварталните улици.
Столичният инспекторат ще изиска в понеделник от рекламните агенции техническата документация за всички монтирани билбордовете на територията на София. Инспекторите ще проверяват дали съоръженията са законно поставени, както и дали са технически добре укрепени. Мярката се налага във връзка с падналите днес шест билборда. Вследствие на снега и вятъра четири от съоръженията са се наклонили, а други две са паднали. Билбордовете се намират на ул.” Сребърна”и бул. ”Черни връх”, бул. „Александър Малинов” срещу бл. 31 и „Симеоновско шосе”. Проблемните съоръжения вече са отстранени, а от агенциите е изискана техническата документация.

В Столична община днес са постъпили сигнали за над сто паднали части от корони на дървета. Екипи на фирмите, ангажирани с подържане на зелената система, отстраняват падналите клони. /БЛИЦ