Автобус заклещи с вратите си 12-годишно момиченце и го влачи по шосето, алармира неговата сестричка Виктория Цветкова в социалните мрежи, информира glasnews, публикувайки и снимки.

Според разказа на момичето, водач на автобус №76 в столицата е затиснал с вратата малката й сестра и я е влачил, без изобщо да обърне внимание какво се случва при вратите на машината.

Докато е влачил детето, той най-безхаберно си е слушал музика със слушалки в ушите и зяпа в телефона си.

Това става ясно от публикуваните снимки във Facebook, според медията.

 

"Този човек днес в 13 ч на Окръжна болница в посока Орлов мост затисна с вратата на автобуса и влачеше няколко секунди малката ми 12-годишна сестра заедно с автобуса.

Натискан е многократно бутона за отваряне на врата, но шофьорът е със слушалки в ушите с шумна музика и играе игри на телефона. Едвам е успяла да измъкне ръчичката си от вратата, якето до последно е приклещено на вратата и го гони, слушалките ѝ остават вътре.

Моля ви, ако някой е намерил слушалките ѝ, да ми пише на лично. Ужаса, който е изпитала, дори няма да го коментирам повече. Сигнали са пуснати срещу шофьора.", се казва в публикацията на Виктория Цветкова

Коментарите на хората също съдържат подобни ситуации и не са в подкрепа на водачите от градсккия транспрот.

"За жалост, тези груби и доста прости шофьори имат нужда от малко превъзпитаване! Не веднъж съм ставал свидетел на такива неща и дори как затварят вратите под носа на стари хора.

Аз лично имам такава ситуация и с тичане стигнах преди тролейбуса на следващата спирка и бях готов да му набия шамарите, но понеже не съм на тяхното ниво на възпитание, и не искам да ме дават по новините след това, че аз съм виновен, не го направих. Истината е, че трябва някой да ги набие", споделя гнева си столичанин пострадал от „професионализма“ на някои водачи в софийския градски транспорт.