Това се питат казанлъшките полицаи и лекарите от Спешния център в града. Тялото на на възрастния мъж е проядено от червеи, неконтактен е и след първичния преглед е установено, че има сърдечни проблеми. Човекът е намерен да лежи безпомощен до Здравната служба в казанлъшкото село Копринка и според местните е проснат там от три дни. Защо чак сека известяват органите на реда не става ясно. Очевидно е бездомник, пише presstv.bg.

Най-вероятно ще се наложи да бъде първо обезпаразитен и едва след това да се решава терапията му.

Това е вторият подобен случай в казанлъшко за една година.Органите на реда разчитат на повече информация, ако някой може да подаде.

Преди три години, през февруари 2014, в Спешна помощ в Казанлък постъпи 50-годишният Филип. Той бе намерен след сигнал към полицията до микроязовир западно от бензиностанция „Славена“ по пътя към град Крън, община Казанлък. Първоначалният сигнал бе за пострадал човек. От Филип обаче, се разнасяше неописуема миризма.

До него трудно можеше да се стои повече от 30 секунди. Екипът на Спешния център в Казанлък трябваше да направи първоначалния преглед с маски и специални тампони. Прегледът установи, че Филип няма здравословни проблеми. Според него има единствено краста. Той заяви, че от 20 години е безпризорен. Имал две деца. Преди години работил в строителството.Екипът на Спешна помощ в Казанлък нямаше идея какво да прави с Филип, тъй като след прегледа нямаше установени здравословни проблеми. В косата му имаше истинска зоологическа градина от паразити. Той не си спомняше да се е къпал през последната една година.