Звездата от „Двама мъже и половина” Чарли Шийн пусна бомбата, че е много уплашен от предсказанията на петричката пророчица. „Надява се, че не е права, защото иначе не знам какво ни се пише. Звучи много лошо!”, сподели пред шестте милиона души, които са му фенове в официалната фейсбук страница Чарли Шийн.
Той пусна линк към статия в британската преса, посветена на нашата Вангелия Гущерова. Чужденците са мегавъзхитени от пророческите способности на сляпата бабичка и напоследък все по-често ѝ обръщат внимание.

Англичани, ирландци и шотландци я наричат „балканския Нострадамус”. Съвсем на сериозно приемат предупрежденията ѝ за бъдещето, уважават я. 
„Това е пророчицата, предсказала терористичния атентат в САЩ от 11 септември 2011-а, както и възхода на „Ислямска държава”. Освен това тя още преди години е казала, че президент на САЩ ще стане мъж от африкански произход – това беше Барак Обама”, дивят се на Острова.
Най-новото пророчество на баба Ванга се отнася за Европа. Според Вангелия през 2016-а не само ни чакат тежки времена, ами и още една хубавина: катаклизъм, който ще доведе до края на света и по-специално на Европа. В пророчеството става дума за една „мюсюлманска война”, която ще постави Стария континент на колене, пише „България днес”.

Населението ще бъде избито с такава жар, че ще останат едва неколцина, а земите от плодородни ще се превърнат в отровни, димящи пепелища. Небето ще стане черно от Изток до Запад, а смъртта ще броди из села и градове.