Шокираща снимка на мъж, който удивително прилича на експерта по безопасност на ваксините и ръководител на лаборатория в Берн д-р Аспарух Илиев взриви социалната мрежа. Кадърът се появи в няколко фейсбук групи и се превърна в истински вирус. 

На снимката мъжът позира гол в доста предизвикателна поза. "Свенливо" е прикрил интимните си части с голяма чепка грозде.На краката си е обул дълги дамски чорапи и сини обувки.

На фона зад гърба му се вижда и библиотека, но не с класически романи, а със загадъчни снимки, за които с голяма вероятност може да се каже, че са филми за възрастни и то доста разкрепостени.

"На този етап преставам да коментирам мнения, а само факти и доказателства. Иначе комуникационното ниво започва да пада все по-ниско и по-ниско, не можем да коментираме и губим време с лъжи (както се видя вчера в разговора на Alexander Simidchiev разликата между двата подхода е огромна). А иначе виждам, че хибридните канали са се активирали дори с монтажи, стигайки нови дъна, но това само подсказва, че сме успели да ги засегнем дълбоко. Съветвам ги, обаче, да попреминат един-два курса по Фотошоп, защото са доста некадърно направени. Ясно е, че в момента здравната криза се използва за политически цели и атаки от популисти, което очевидно ни довежда до нови дъна. Любопитният въпрос е откъде имат финансовите средства за такива мащабни действия и присъствие по медии и социални канали", написа Аспарух Илиев минути след като скандалната снимка обиколи социалните мрежи.