По-рано днес стана ясно, че неизвестен откри стрелба по защитен свидетел по делото „Килърите“. Опитът за покушение е срещу Цончо Ненов от Горна Оряховица. Нападението е извършено около 7 часа в сряда сутринта в Горна Оряховица, докато Ненов бил в колата си. Нароченият за жертва успял да се скрие в гаража си и така избегнал фаталния край, пише "Труд".


Снимка: Мартин Георгиев, NOVA

Стрелецът бил маскиран и въоръжен с пистолет.

Цончев подал сигнал в полицията. Незабавно са предприети заградителни действия в района. Мястото на стрелбата е отцепено от полиция.

Криминалисти от РУ – Горна Оряховица изясняват факти и обстоятелства около инцидента. В започналото разследване участват и служители на ГД „Национална полиция“. Процесуално-следствените действия в рамките на образуваното досъдебно производство се осъществяват под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

В свое интервю преди време Цончо Ненов казва, че осъдени, който излежават доживотна присъда, могат да си поръчат най-различни "услуги", включително и убийство на някого.

Разкритие на БЛИЦ! Свидетелят срещу "Килърите" заплашван преди изстрелите!

"Категорично да, всичко е възможно и има факти за такива случаи, които са в папките на делото. Има данни за поръчване на покушения срещу свидетели и служители по делото, даже се визират и конкретни имена. И да кажа, че се чувствам застрашен в момента, какво значение има?", споделя Ненов.

Трима от групата за мокри поръчки "Килърите" са в затвора до живот. Това са Петър Стоянов - Сумиста, който е сочен за лидер на групата, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца. Четвъртият осъден е Янко Попов-Туцо, който има 10-годишна присъда.

Петър Стоянов-Сумиста е осъден за организиране на убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев. Васил Костов и Георги Вълев са признати за виновни за подбудители и помагачи в извършване на двете убийства.

Янко Попов е осъден за участие в убийството само на Лупов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!