Различните страни по света имат и различни обичаи, свързани с бебетата след раждането им. 

В някои страни ценна е плацентата и тя се дава на родителите, в други, като при нас - майките хвърлят пъпчетата на бебетата на места, за които вярват, че са свързани с тяхното бъдеще.

Например - ако искат детето да стане банкер, пъпът задължително трябва да бъде метнат в банка, ако пък свързват бъдещето с политика - в парламента, какъвто случай имаше неотдавна. 

Местата, които жените у нас избират, може да са наистина шокиращи, а защо не и в адронния колайдер в Церн?

Изповедите на майките са наистина шокиращи. 

Ето част от тях:

"На голяма ми дъщеря го “ хвърлихме“ в един дворец в Англия, на втората ми дъщеря - кучето го изяде, а на сина ми дори не помня къде съм го скрила."

"Във фризера, няма майтап!"

"Детето ми като се роди, в болницата я снимаха за новините и за един весник. Дадох го на единия журналист, който ми донесе оригиналните снимки. Тази година завършва училище и иска да записва журналистика."

"Запазих пъпчето когато падна и чаках подходящ момент, за да го метна на някое място, което много обичам. Когато беше на годинка и два месеца го заведохме в Рим и там го хвърлихме в Banko d’Italia. 

Мястото, което изберете трябва да е свързано с професия и с качества, които искате детето да притежава.

Лично за мен най-неподходящи са река, море или езеро- асоциирам го с непостоянство и разпиляност."

"В кофата за боклук. Мъжът ми е чужденец и нямаше идея, че не се изхвърля "просто така". Хубавото е, че в България се правят добри пари с боклук."

"В ЦЕРН, сложихме го в адронния колайдър тайно, барем стане умно."