Баби от Шумен гонят скуката с рап танци. Така те се чувстват отново млади и намират общ език с внуците си. Сформираната от тях рап група още с първите си изяви спечели овациите на публиката, предаде БНТ.
40 амбициозни баби от Шумен решават да пеят и танцуват рап, вместо да стоят вкъщи да гледат телевизия или да плетат. Провокирани от риалити форматите, в които се изявяват талантливи и не толкова талантливи хора, решили, че и те могат да покажат на какво са способни.

Руска Тодорова: „Това ни подмладява. Аз откакто съм дошла да играя спорт, да играя рап, чувствам, че живея."

Преровили гардеробите на внуците, извадили старите им дънки, шарените и развлечени фланелки, шапки и синджири. Единственото, което ги отличава от истинските рападжии, че групата им е изцяло женска, а музиката се изпълнява на акордеон и е рап интерпретация на танца от младостта им -румбата. „Внукът ми е в София, гледал ме е и вика не мога да позная баба си, дето е на 77 години", обяснява Веселина Цанева.

За разностранните си таланти - пеене, танц и спорт, отделят по няколко часа на ден. Казват, че откакто играят рап и пеят, се чувстват подмладени и щастливи. /БЛИЦ