Щур купон се е вихрил в събота вечерта в пловдивския ресторант "Малката Марица", пише Trafficnews.bg, позовавайки се на възмутени граждани. 

От заведението се носи силна музика, а на някои маси са настанени повече от шестима души, споделят те.

Все още не е ясно дали се касае за "частно парти" и кой е неговият организатор. Видно е обаче, че разпоредбите на здравното министерство и Областния кризисен щаб се погазват.

„Това реално ще намали изкушението да се провеждат каквито и да е било партитата и подобни мероприятия. Да не говорим, че силната музика създава предпоставка за по-близък контакт“, заяви областният управител преди 10 дни, когато бе наложена мярката. 

От снимките и видеата, публикувани във Фейсбук, пък си личи, че нарушението не е еднократно. Със силна музика и неспазване на противоепидемични се е отпразнувало откриването на бутиковия ресторант. От организираното събитие става ясно, че то е било на 5 ноември - 2 дни след заповедта на областния управител. 
 

След като полиция е нахлула в заведението, то е приключило работа около 22:30 часа, като преди това са им съставени два акта. Един по закона за шума заради силната музика, тъй като не трябва да бъде над 85 децибела, а другата глоба е заради нарушение на Закона на здравето, във връзка с последната заповед на министъра.