Засукана чернокоса млада дама помага на Константин Шушулов да вдига цените на парното, тока и газа, съобщава в. "168 часа". Изданието е изловило двамата как се разхождат хванати за ръце и на обяд в ресторант. Дългокраката брюнетка предпочита черни вталени миниполи с цепки, високи токчета и мрежести чорапогащи. Тя придружава 71-годишния шеф на ДКЕВР съпричастно между зачестилите напоследък тежки заседания, на които се одобрява поредното поскъпване на цените на тока, парното, водата и газа.
Мистериозната любимка на професор Шушулов се казва Виктория Джерманова, родена е в района на Кюстендил. Работи от 5 години в ДКЕВР. Когато пристига в София изучава археология в Историческия факултет към СУ "Св. Климент Охридски", след което обаче се преориентира към специалността Стопанско управление в Стопанския факултет на техническия университет. По случайност в същия университет преподава и професор Константин Шушулов. Дали там не е започнало приятелството между двамата можем само да гадаем. Факт е обаче, че кариерата на Джерманова в държавната администрация започва през 2003 г. не къде да е, а точно в оглавената вече от Шушулов комисия за енергийно регулиране.
32-годишната Виктория става завеждащ протокола и връзки с обществеността. Липсата на стаж и опит, тъй като по непотвърдени данни това е първото й работно място, не й пречат бързо да навлезе в сложната материя на определянето на стойността на енергийните и водни ресурси. Тя бързо израства в службата, като е назначена за главен експерт в Комисията за енергийно и водно регулиране. Отговаря за евроинтеграцията, макар нито една комисия като тази на Шушулов в света да няма подобна длъжност.

Явно Виктория Джерманова се справя със задълженията си в ДКЕВР и вече разполага с повече свободно време. Това личи и от подадените от нея обяви в някои от най-популярните сайтове за запознанства в интернет.
От създадените във виртуалното пространство нейни профили, на които може да бъде разпозната по снимките и псевдонима Vjery, лъха едновременно загадъчност и предизвикателност.
"През свободното си време обичам: Спорт или нещо, консумиращо енергия", пише в представянето си на адреса www.love.bg главният експерт в ДКЕВР.
Като въпрос за разчупване на леда е записала: "Намирате ли интелигентността за привлекателна?", от което разбираме, че тя си пада по умни и начетени мъже, какъвто без съмнение в Константин Шушулов, защитил дори професорска степен по "Топлотехника".
Госпожица Джерманова е посочила и широк спектър от интереси в профила си - от желание за "приятели и разговори", минава през "стабилна връзка", "брак" и "секс".
Дали Шушулов е запознат с тези страни на любимата си сътрудничка, за момента не е ясно.
"Имам разностранни интереси, но казано накратко - обичам да пътувам, да бъда в компанията на оригинални и забавни хора с чувство за хумор. Аз самата претендирам да съм такава - приемам и рекламации", скромно е записано в обявлението, което служителката е подала в друг сайт за намиране на партньори www.neogen.bg. /БЛИЦ