Попълнете търсена ключова дума или фраза

Сидеров против вдигането на данъка за колите в София

https://blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/siderov-protiv-vdiganeto-na-danka-za-kolite-v-sofiya_news714216.html Blitz.bg

Одобрен е скок и на налога при продажбата на имоти и автомобили

София, България 10 Дек. 2019, 15:01 603 прочита 0 коментара
Екологичната комисия в Столичния общински съвет прие предложението на кмета Йорданка Фандъкова да бъдат вдигнати данъците на собствениците на стари автомобили. Вдигането на налога е одобрено от 7 от членовете на комисията и ще бъде подложено на гласуване от Общинския съвет в края на декември.
 

„За втори път предложих да се оттегли вдигането на данъците, но предложението ми не беше прието. Гласувах „Против” вдигането на налога и наказването на половин милион софиянци, защото не могат да си позволят нови коли”, каза Сидеров. По думите му от Нова година за софиянци се готвят повече плащания.
 
Той е на мнение, че обществеността и граждански организации трябва да изразят своя протест срещу вдигането на тези данъци, а Сидеров е готов да ги подкрепи.
 
Припомняме, че лидерът на АТАКА и общински съветник в София още преди седмица се обяви категорично против повишаването на каквито и да било данъци и особено този за автомобилите.
 
По време на предишното заседание на комисията по околна среда в СОС Сидеров разкритикува общинската администрация, че не разполагат с данни за броя на електрическите автомобили и тези с газови уредби и въпреки това ще накажат шофьорите да плащат повече, макар че те не замърсяват въздуха.

В допълнение той каза, че вдигането на данъка няма да доведе до по-чист въздух, а до социално недоволство.
 
Стана ясно още, че комисията е одобрила и вдигане на данъка при продажба на имоти и автомобили (възмездно придобиване), което ще натовари хиляди софиянци. Сидеров гласува „Против” и това искане на Фандъкова.
 
 
 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам