Лидерът на патриотичната парламентарна група "Атака" Волен Сидеров се появи в Министерски съвет, за да участва в днешното заседание на министрите. Той носи в себе си писмо, в което настоява да получи цялата информация за това кой и как е разрешил на вицепремиера Валери Симеонов да извършва проверки по Черноморието.

Сидеров посочи, че по този начин лидерът на НФСБ пречи на туризма.

"Не трябва да се затварят заведения по желание на полицията, това ще съсипе бизнеса. Бих искал да се изтегли законът, който позволява това, за да не нанасяме такива щети на бизнеса", допълни още той и отбеляза, че не е в Министерски съвет, за да разговаря лично с Валери Симеонов, а за да защити туризма и да поиска ролите между народно събрание и министерски съвет да бъдат балансирани.

"Има закони, вкарани от депутати на НФСБ, които са лобистки. ГЕРБ дават заден ход за закон, който не е такъв. Ветото на президента е прибързано. Не трябва да бъде саботирано правителството заради неоснователните критики към ГЕРБ и "Атака", отбеляза лидерът на патриотите.

"В момента кръга "Капитал" клати правителството. Това са именно Атанас Атанасов, Валери Симеонов, Христо Иванов, Радан Кънев и приближените им", обяви Сидеров.

В началото на заседанието на кабинета премиерът Бойко Борисов обяви от своя страна, че правителството не пази никой.

Преди малко на "Дондуков" 1 пристигнаха и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, както и председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова.

Припомняме, че по-рано днес Волен Сидеров гостува в студиото на Нова тв и разказа с подробности какво точно го притеснява в управлението на Валери Симеонов. Той бе категоричен, че ако вицепремиерът не започне да си върши правилно работата, ще поиска оставката му. Вижте какво още каза лидерът на "Атака" тук.