Силовият министър Валентин Радев взе участие в Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, който се проведе в Брюксел. Минути след срещата шефът на МВР призна пред журналисти, че се надява случаят с отвличането на Адриан Златков да остане изолиран. 

„Надявам се да е изолиран случай. Всички ме уверяват в това. Много ми се иска през ум да не им минава на похитителите да посягат на хора, но се случват такива неща“, каза Радев.

Той поясни, че е сформиран екип, който работи професионално по случая.

„Уверен съм, че имаме капацитета и специалисти. Те имат всякакви правомощия да работят по правилата. Имаме нови данни и се надявам скоро този случай да бъде разкрит. Все пак не може да се случват такива неща в държава, считана за стабилна на Балканите“, коментира вътрешният министър.

В отговор на въпрос той уточни, че не е чул искане от екипа и професионалното ръководство на МВР за допълнителни промени в законодателството, с които да се предотвратяват подобни посегателства.

„Законодателството е уредено добре, наказанията са достатъчни, стига да се приложат, защото знаете какво стана с т. нар. „Нагли“. Не съм чул някой да иска промени в законодателството“, посочи министърът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!