Тони Златков, чийто син Адриан бе отвлечен от неизвестни до момента бандити, може да е станал жертва на предателство от свои хора. Една от версиите, по които работят разследващите е, че вътрешен човек от автокъщата Софавто е в основата на похищението над 25-годишния младеж, научи БЛИЦ.
Петнайсетина дни преди престъплението Златков старши сключва договор за лимузини в шоурума си. Източници на медията ни твърдят, че сделката е била за много милиони. Фигури от ъндърграунда забелязали крупната сделка, но имали нужда от "Троянски кон", когото да вербуват, за да осъществят пъклените си планове.

На вътрешния човек е обещано, разбира се, солидно възнаграждение, ако отвличането мине гладко и по план. В момента от МВР разпитват всички близки до фирмата на Тони Златков и всички, с които той е правил сделки.
 

Адриан Златков не иска да си спомня за кошмара, който преживя

БЛИЦ научи още, че първоначално похитителите са поискали над 5 милиона от бизнесмена, за да види отново наследника си. След дълги преговори обаче Тони е платил сума между 1 и 2 милиона.

Тони Златков разкри пред медията ни, че синът му се чувства добре и е психически стабилен. Той заяви още, че се надява, че скоро бандитите ще бъдат открити.

Припомняме, че след като бе отвлечен близо до къщата си в софийското село Герман преди малко повече от седмица, Адриан Златков бе изоставен от похитителите на 20 км. от Панчарево преди два дни. Случайни минувачи го забелязват край пътя и го качват в превозното средство, с което се придвижват. Така 25-годишният мъж е докаран до бензиностанцията, в близост до кръстовище край кв. Горубляне. След като се обажда на родителите си да го приберат е предаден на полицейския патрул в района.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!