Синдикати се срещнаха с президента Румен Радев във връзка с извънредната ситуация в страната. Лидерът на КНСБ Пламен Димитров моментално апелира пред държавния глава за по-ниски цени на някои продукти.

Трябва държавата да наложи граница на цените на дезинфектанти и маски. Работодател искал да купи дезинфектант за своите служители и му предложили 1 литър дезинфектант срещу 900 лева. Хората трябва да могат да запазят здравето си", каза той.

"И спирт няма по складовете. Трябва държавата да гарантира максимално допустими цени. Да, да се сметне и извънредният труд, но всичко да е в нормални граници. Как да защитим хората", запита Димитров.

Румен Радев по-рано днес се допита и до работодателите, за да чуе предложенията им какви мерки е редно да се вземат при сегашната ситуация за подпомагане на бизнеса.

Според Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" скоро няма да излезем от това положение. "Говори се главно за малък и среден бизнес, но ние вече получаваме индикации за проблемите в големия и огромния бизнес. Трябва да помислим за мерки и за тях", каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!