Очаква ни топла Коледа. Дневните температури ще са високи и снегът съвсем ще изчезне в дните преди празника. Такава е прогнозата на Анастасия Стойчева от БАН, съобщава Нова тв. 

"Следващите няколко дни в Дунавската равнина ще се задържат ниски температури. Щом забележите, че има отбелязан код, ние не сме го направили без основание. Има силен вятър в момента, дори и със слаб снеговалеж това създава условия за навявания.

Тази нощ навсякъде дъждът премина в сняг. Той достигна и до Черноморието. В Западна България облачността ще се разкъса и валежите ще спрат", заяви синоптикът.

"Нова година ще ни зарадва с ниски температури, ще се доближим до температурите, които са обичайни за годината. След Коледа ще започне бавно понижение на температурите. Хвърляйте едно око на прогнозата, защото зимата винаги има с какво да ни притесни.

В равнинната част от страната е вероятно да вали дъжд преди Нова година, но не се очакват значителни валежи", добави Анастасия Стойчева.
 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.