Най-студеният ден на май ще е в сряда, а в събота температурите ще достигнат 30 градуса. Това каза синоптикът Симеон Матев в ефира на Нова телевизия

„Максималните температури в сряда ще са 13-14 градуса. В североизточните райони и високите западни полета в четвъртък сутрин на места живакът в термометрите ще достигне дори 2 градуса и може да паднат слани. На високите места в страната дъждът ще преминава в сняг. Събота пък ще е най-топлият ден от началото на годината. 30 градуса ще бъдат измерени в равнинната част на страната“, заяви Матев. Утре повече ще вали в Южна и в Източна България, добавя той.

„След топлата събота предстои ново захлаждане. В неделя температурите ще се понижат с 5-6 градуса. В началото на следващата седмица пак ще има валежи“, прогнозира синоптикът.

Шансът да ви удари светкавица е много по-голям от този да спечелите от тотото, заяви той.
„Не стойте под високи дървета на полето и не дръжте метални предмети в джобовете си, когато вали, защото те привличат светкавиците. В планината е добре да навлезете в гориста местност“, съветва Матев. „Очаквам в края на месеца времето да става за плаж. Морската вода може да достигне тогава 18 градуса“, каза още той.
 

Какво ще е времето по дни и часове вече може да видите в най-новата рубрика на БЛИЦ, в която ще ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.