Слънчево време ни чака днес. Ще продължи да духа умерен вятър от изток-североизток, който след обяд постепенно ще отслабва, съобщават от Националния институт по метеорология и хиндология (НИМХ), цитирани от „Фокус”.

Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, в източните райони до 7 – 8 градуса. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса.

По Черноморието ще продължи да духа умерен до силен североизточен вятър и вълнението на морето ще бъде 4-5 бала. Привечер вятърът постепенно ще започне да отслабва. Времето ще е предимно слънчево. Максималните температури на въздуха ще са между 9 и 14 градуса. Температурата на морската вода ще е 9 – 10 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа силен до бурен вятър от изток-североизток, който през деня постепенно ще отслабва. Максимална температура на височина 1 200 метра около 3 градуса, на 2 000 метра – около минус 3 градуса.

През следващите три дни ще бъде слънчево.

Утре вятърът ще се задържи от изток-североизток, в източните райони все още до умерен, в четвъртък - ще отслабне, а в петък ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са от минус 1 - минус 2 градуса на места в Северна и Западна България до 4 – 6 градуса в източните райони. Дневните бавно ще се повишават и в петък максималните ще са между 16 и 21 градуса.