Виртуален скандал избухна между българите в Пилзен относно мизерните условия, при които са принудени да живеят, предложени им от фирмите за намирана не работа. Гастарбайтери набрани от фирма обвиняват фирмите-посредник, че едно говорят, а друго става на практика, пише "Български новини".


„Моля ви не започвайте работа в Panasonic Plzeň и то с агентура /Агенция за подбор на кадри/ Lepsi Prace s.r.o. Ще бъдете настанени в първобитната убитовна Зелезнични 500-23…където управителката е меко казано истеричка.

Ще ви дадат стая, която ще я делите с 2-3 още. Стая 3 на 3 метра. Не можеш да се завъртиш. Две три легла и гардеробче с маса, столове не очаквайте, ток в коридора и осветление също не очаквайте. Понякога доста често и в стаите няма. След това идва интересното. Къпете се в общи бани на етажа, с жетони и имате 5 жетона на седмица. Също така си избирате 2 дни в седмицата да не се къпете! Координаторката незнае бъкел български, а преводача за три месеца го видях един път“, споделя възмутено българския имигрант.

Статусът на Мариян Костадинов предизвика бурен дебат сред българската диаспора в Чехия.

От своя страна българският представител на компанията Lepsi Prace s.r.o. Севделин Димитров увери писмено в сататус, че ще бъде направена проверка на сигнала от Мариян Костадинов.

„Искам да благодаря на г-н Мариян Костадинов за публикацията. Г-н Костадинов, вече писахте за случая в Пилзен в друга публикация и аз ви казах, че ще бъде извършена проверка, ще се предприемат мерки.Сега решавате да го пуснете в отделна публикация. Наблюдавам някаква активност в групите за работа в Чехия , не знам дали целта не е дискредитиране на Lepsi Prace s.r.o. На кого толкова пречим? Аз лично не се притеснявам. Моите реклами в интернет достигат до повече от 350 000 човека, с интерес за работа в чужбина. Ако мислите , че ще попречите на нашата дейност , дълбоко грешите. Получавам редовни обаждания и има интерес към нашите оферти за работа“, написа в отовор Севделин Димитров.