Роми от Рила скочиха да бият двама полицаи, пристигнали по сигнал за висока музика в квартала, ритаха ги и им разкъсаха униформите, съобщава struma.bg. 

Жана Сандина, името на която нашумя в скандални разкрития за два фиктивни брака с индиец и мъж от Бангладеш, сключени в Кипър срещу заплащане, и мъжът с когото тя живее, купонясвали в дома си в ромската махала в Рила. Ехтяла музика, която се чувала и в съседните квартали на малкото градче.

На тел. 112  около 22.00 ч. в събота е получен сигнал от гражданин, който се оплакал от високата музика. В тази нощ дежурни в РУ на МВР в Рила били Ивайло Ст. и колегата му Венцислав П. Двамата се отзовали на подадената жалба и пристигнали в ромската махала, където 31-г. Жана Сандина и 33-г. Иван, познат с прякора Качако, с когото тя живее на семейни начала, купонясвали.

Униформените направили забележка на двамата да намалят музиката, за да не нарушават обществения ред в квартала. Жана и Иван вместо да спрат музиката, се нахвърлили срещу полицаите с псувни и закани, че ще ги пребият. Завихрил се скандал, който прераснал в побой.

Жана и Иван започнали ръкопашен бой с униформените, при което разкъсали част от униформите им. Единият от полицаите получил силни юмручни удари в областта на слабините, а другият в гърба и гърдите.

На място са пристигнали техни колеги да им окажат помощ.

Нападнатите полицаи са потърсили лекарска помощ в Спешен център, издадени са им медицински свидетелства.

Жана Сандина също е извадила медицинско свидетелство за нанесен й удар в лицето. 

За случая е уведомена Районна прокуратура  – Дупница. На Жана Сандина и Иван е повдигнато обвинение по чл. 325 от НПК, ал. 2. 

Както „Струма” писа, Жана Сандина беше осъдена през 2018 г. на 1000 лв. глоба за два фиктивни брака, сключени в Кипър. Тя и още 12 жени от Рила бяха част от схема за незаконно печелене на пари чрез сключване на фиктивни бракове в Кипър. Жана сключила брак с мъж от Бангладеш и с индиец, когото даже не била виждала. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук