Болна свидетелка по делото за клането заради порноклипове в ромската махала в село Рогош отново изправи на нокти присъстващи в залата по дело на Окръжния съд, предаде plovdiv24.bg.

Живка Янкова дойде в съда, за да свидетелства по дело срещу мъжа й за опит за убийство заради порно клип, качен в мрежата.

Жената, във видимо недобро здравословно състояние, кашляше, без да спира, със смъкната под носа маска. На въпрос дали не е с ковид болна мъжът й отговори, че не знае. Но пък уж й били правили домашен тест преди седмица и той бил отрицателен.  

Свидетелката бе извикана в залата от съдията по делото и оставена около 10 минути вътре. През това време, по молба на едно от вещите лица – свидетели, както и по искане на прокурор Галин Гавраилов съдията освободи свидетелката, като и заръча другият път да не кашля.

По време на съдебното заседание бяха изслушани четири от вещите лица и бяха приети експертизите им. Според тях при станалия на 15 май миналата година инцидент в махалата в село Рогош пострадалият Тодор Ванев е получил четири наранявания с добре заострен дълъг нож, три от които са станали причинина за временна опасност за живота му.

Освен това е имал и повърхностни наранявания от бухалки и дървени колове, които са му причинили болки и страдания за 10-15 дни. Всичко това е криело опасност за живота на Ванев, но благодарение навременната намесата на лекарите и неговото добро физическо състояние той е успял да се справи с травмите и да оцелее.  

Обвиняем за опита за убийство е Филип Янков, който днес дойде в залата в добро настроение, за разлика от жена си. По време на предишни заседания неговият син Ангел Янков разказа, че миналото лято пострадалият Тодор имал интимни отношения с жена му.

Дори направил секс клипове с нея и макар, че жената го умолявала да ги изтрие, Тодор не само не ги изтрил, ами ги и разпространил в мрежата.

Пак по думите на Ангел, Тодор изпратил клиповете и на мъжа и на свекъра й, който е обвиняем. Жената искала да прекрати извънбрачните отношения с Тодор, но той й казал "Ако не тръгнеш с мен, ще те хвърля в Марица и никой няма да те намери“, по думите на Ангел.

Въпреки всички заплахи, жената се върнала при мъжа си, защото имат две деца - син на 19, който вече е довел в семейството снаха, и дъщеря на 16 г.  "Искаме да живеем заедно. Притесняваме се, че ще ни убие. Десет месеца не се е спрял", разказа още Ангел.

Двамата вече живеят в Шотландия, където берат ягоди и днес те не се явиха на делото. Съдията попита свекъра Филип дали не знае кога ще се приберат.

Според сина на Филип - Ангел, пострадалият Тодор многократно заплашвал всички от фамилия Янкови. Един ден казал на баща му Филип: "Трябва да ми сложиш пистолет на челото и да ме убиеш, иначе много хора ще пострадат от вашето семейство". И така го предизвикал.

Делото днес бе отложено за 4 ноември, от 10 часа, тъй като почти всички от свидетелите липсваха, с изключение на вещите лица, чиито експертизи бяха приети от съда.

Oпитът зa убийcтвo в плoвдивcкoтo ceлo Рoгoш, при кoйтo 57-гoдишният Филип Янкoв прoбoдe 4 пъти c нoж 32-гoдишния Тoдoр Вaнeв нa 15 мaй м. г. зaрaди изнeвярa, при кoятo ceкcуaлният aкт e зacнeт и кaдритe ca кaчeни в интeрнeт, предизвика голям медиен интерес.

При кървавата разправа между двата клана по чудо не се е стигнало до фатален край.