Биячът на акушерката д-р Албена Гагова е реагирал с шумен кикот на обвиненията срещу него в съда, пише „Телеграф“. Владимир Стоянов бе изправен вчера пред Софийски районен съд, за да се реши дали да остане в ареста за постоянно. 37-годишният мъж с дебело криминално досие бе арестуван в събота вечерта, след като 9 часа по-рано се нахвърли върху д-р Гагова, защото отказала да даде плацентата след раждането на бебето му. След побоя лекарката е с мозъчно сътресение, счупен нос и разкъсана уста.

Както БЛИЦ писа в 14:30 часа вчера Стоянов направи всичко възможно да скрие лицето си от медиите. Докато шестима гардове до водиха към съдебната зала той бе нахлупил на главата си шарен найлонов плик на сърчица, Свали го и показа, че е с обръсната глава едва след като се озова на подсъдимата скамейка.

„Действията на обвиняемия показват, че е с ниско правно съзнание.“, заяви по време на пледоарията си прокурорът по делото. Щом чу това, Владимир избухна в смях.

„Ще ви помоля да не се хилите!“, обърна се към него съдията. И допълни: „Ще ви е приятно ли, ако говорите и друг се хили срещу вас?“.

„Аз не говоря простотии, на които да се хилите“, отвърна обвиняемият.

Той бе категоричен, че няма никакви доказателства срещу него, „Пострадалата не помни нищо, имала травма, а сега уж си спомнила, след като някой ѝ казал, че аз съм я нападнал. Ясно и логично е, че е справедливо ми се прехвърля чужда вина“, каза още Владимир Стоянов. Поиска от магистратите да го пуснат на свобода, за да е до току-що роденото си дете и да се радва на щастието, което го е сполетяло. За финал обяви, че няма как да се укрие и не е опитвал да го стори. Затова бил задържан на адреса, на който живее.

„В 13:30 часа е бил с куса изрусена коса, а в 22:10 часа, когато е бил арестуван – с обръсната глава. Когато полицаите са опитали да го призоват по телефона, той им затворил. Това ясно показва, че иска да попречи на разследването“, категорични бяха от прокуратурата.

Според обвинението има достатъчно доказателства, че Стоянов действително е нападнал д-р Гагова и основното са нейните показания.

„Тя не помни някой неща, но е категорична, че е била ударена в лицето от обвиняемия, докато говорила само с него и не е имало други хора около тях“, допълниха от прокуратурата. Софийският районен съд наложи най-тежката мярка „задържане под стража“ на Стоянов и обяви, че е извършил престъпление с изключителна грубост и бруталност.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!