Това, което е направил този човек, е много тежка щета, нанесена не само на лекарката и семейството й, а и на цялото общество. Винаги, когато става въпрос за насилие на медици, не си представям как отиваш да търсиш помощ и оказваш насилие, заяви зам. здравният министър д-р Мирослав Ненков, коментирайки побоя над акушерка в „Шейново”.
„Представяте ли си как ще бъде възпитано детето му? Да не дава Господ такъв баща”, отсече Ненков пред bTV.

По думите му, извършеното от Владимир Стоянов е долно, нечовешко криминално престъпление. „Такива хора трябва да получават веднага присъда”, категоричен бе той.

„Това, че този човек може да получи присъда до 5 години затвор за нанасяне на средна телесна повреда не ни грее. Не грее и семейството на д-р Гагова. Можем да се хванем на бас, че той сега ще получи хипертония, делото ще се протака и интересът ще отмине”, посочи зам.-министър Ненков.

„Заставаме твърдо зад д-р Гагова. Давам обещание, може да не съм вече на този пост, но ще настояваме за присъда и няма да го забравим! Обещавам! Нямам отговор на въпроса как всички съдени изведнъж се оказват тежко болни. В обществото има тежка морална недостатъчност. Обществото ни е тежко болно", констатира той.