Скандалът, който избухна вчера сутринта около 10:30 часа в комплекс „Панорама Бей” в Созопол, се оказва, че изобщо не е породен от липсата на паркоместа.

Екшънът там бил често явление, а в главната роля винаги бил 47-годишният Урс от Швейцария, заяви пред Флагман.бг управителят на „Панорама Бей” Мурад Мухамед.

Припомняме, че сбиването между чужденеца и негов съсед вдигна на крак униформените в РУ-Созопол, а причината, според полицейската хроника, била спор за паркомясто.

„Всички собственици са вдигнали ръце от него. Пускахме десетки жалби в полицията, за да спре да се заяжда с хората без причина, но виждате какво става”, каза Мухамед.

По думите му, вчера Урс е засякъл възрастната двойка – 71-годишният Николай и 67-годишната му съпруга Дияна, на паркинга пред комплекса. Тогава швейцарецът започнал да вика и да сипе ругатни по техен адрес. Възрастният мъж го попитал защо говори така. В този момент обаче Урс вече бил в нападение – хванал го през рамо, съборил го на земята и започнал да го рита.

След като излял цялата си злоба, пуснал видеокамерата и започнал да снима поваления на земята безпомощен мъж, като крещял: „Вижте го бай Кольо как се прави на умиращия лебед”, твърди Мухамед.

Николай и съпругата му Дияна живеели и работели в комплекса – като част от персонала – Кольо като охранител и градинар, а Дияна била камериерка.

„Цялото лице на човека беше в кръв, аз дори не знам дали ще живее, той претърпя скоро операция и сега е пребит”, казва още управителят.

Швейцарецът е собственик на един голям и един малък апартамент от „Панорама Бей”. Завърнал се в Созопол през май т.г. През летните месеци отдавал имотите незаконно под наем и така се изхранвал, твърди Мухамед.

„Той е скандалджия, не за първи път търсим съдействие от органите на реда. Преди време беше нападнал друг човек от съседния комплекс. През май месец пък влезе в частен имот, намиращ се на същата улица. Не се издържа, всеки съсед нарича „идиот”.

Не дава обяснения защо се държи така. Върви и прави всичко сякаш е господар. Обижда българите, че били втора ръка хора, а швейцарците голяма нация. Аз също не съм българин, но не бих си позволил такова обидно поведение.

Живея тук повече от 30 години и такива думи биха засегнали всеки уважаващ себе си българин. Не е нормално да дойде някой от някъде и да се държи така. Той мина всички морални граници”, разказа още управителят на „Панорама Бей” Мурад Мухамед